23.06.2018

Юнска среща на люблинските българисти

Прощаваме се с трети курс

На 15 юни в зала 24B се състоя лятна среща на люблинските българисти. Неин инициатор бе лекторът д-р Димка Савова. Емоционалният заряд бе особено висок, защото тържеството бе символично прощаване със студентите третокурсници, които са на прага да защитят своите бакалавърски работи.

Тематичният център на срещата бяха посещенията на членове на Кръжока в България през изтеклата година. Виталий Емеляненков разказа за своя опит като туристически оператор по Черноморието с много подробности за редица по-малко известни курорти.

Каролина Шикора представи впечатления от своята работа, както и от студентския си стаж в Софийския университет. Богат снимков материал се преплиташе с практически съвети към младите българисти, планиращи първото си посещение в страната.

Агнешка Хмеловец, Юстина Фонфара и Евелина Ханска имаха какво да допълнят за собствения си стаж във Великотърновския университет, а Артур Туровски и Марчин Косонога описаха пълните с приключения мигове по време на обиколките си из страната и работния стаж в Държавния архив в Смолян през лятото на 2017 година.

Наред с неформалните разговори, атмосферата на срещата бе поддържана от нови изпълнения на хор "Българистка" под ръководството на д-р Савова.

Научният кръжок на студентите българисти в УМЦС пожелава щастие и заслужени успехи на випуск 2015, който след дипломирането си ще продължи да бъде рекламна витрина на люблинската българистика.

Снимки: Агнешка Хмеловец



Brak komentarzy:

Abonament blog - WIADOMOŚCI

KOLO NAUKOWE STUDENTÓW BULGARYSTÓW