21.11.2019

Почит към д-р Цанко Цанев и нашите учители

На 20 ноември 2019 г. група членове на Кръжока на люблинските българисти със своите преподаватели спазиха традицията за отдаване на почит към заминалите си учители и вдъхновители в науката.

На гроба на д-р Цанко Цанев (починал през 2017 г.) бе запален знич. Неговата светлина символизираше признателността към наставниците, които всеки съхранява в паметта си.

Проф. Петър Сотиров, д-р Димка Савова и д-р Камен Рикев припомниха ролята на д-р Цанев за люблинската българистика и студентския кръжок, както и свои колеги и учители, напуснали ни през 2019 година.

Традицията на Кръжока за посещение на гробищата на ул. Липова бе спазена за 13-и пореден път. Нашите вдъхновители в науката и изучаването на българския език оставят собствена диря и се отправят към вечността, но българистиката в Люблин продължава да съществува в различни форми и измерения въпреки динамичните промени във времето. Това е най-яркото доказателство за смисъла на положените благородни усилия от страна на преподаватели, студенти и симпатизанти на България в Полша.



Brak komentarzy:

Abonament blog - WIADOMOŚCI

KOLO NAUKOWE STUDENTÓW BULGARYSTÓW